Lucka 14 – kakor i en burk

December 14th, 2012

När jag för någon vecka sedan gav förslag på hemgjorda presenter var kakingredienser i en burk med tillhörande recept ett utav tipsen. Oftast brukar jag använda receptet på Leilas chocolate chip cookies med apelsin och hasselnötter. Mest för att det blir så tjusiga lager när man varvar mjöl med ett mörkare socker, choklad och nötter. Men också för att det är en liten stund av lycka att stoppa ner näsan i burken och känna doften av ingefära och apelsin. Just den här burken ska jag ge till en fin tjej som precis bytt upp sig till en lägenhet med ugn, jag tror bestämt hon behöver något att inviga den med.

Leilas chocolate chip cookies med apelsin och hasselnötter
150 g mjukt smör
2 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
rivet skal av 1 apelsin
1 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
200 g mörk choklad 70%
100 g hasselnötter

Rosta hasselnötterna i cirka 10 minuter och gnugga bort det mesta av skalet i en torr handduk. Vispa smör, farinsocker, vaniljsocker, ingefära och rivet apelsinskal krämigt. Rör i ägget. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten för hand. Hacka chokladen grovt och blanda den och hela hasselnötter i smeten. Klicka ut smeten med en matsked på bakplåtspapper och platta till klickarna lite. Grädda kakorna i mitten av ugnen, 180 grader, i cirka 10 minuter.


8 Responses to “Lucka 14 – kakor i en burk”

  1. Jessica on December 14, 2012 11:01

    Åh, vilket bra julklappstips! Det tänker jag sno rakt av! Hur länge håller sig ingredienserna i burken tro?

  2. Karin on December 14, 2012 13:01

    Jag ska faktiskt göra ett gäng liknande burkar till Selmas förskolefröknar i julklapp. Jag hoppas det blir uppskattat! :-)

  3. Emmy on December 14, 2012 14:18

    Så här har jag också gett bort kakor, eller alltså ingredienserna. Det är toppen!

  4. Ansibecki on December 14, 2012 14:54

    Den presenten hade jag inte alls blivit ledsen om jag fick :)

  5. tina on December 14, 2012 16:33

    Jessica: Ja vad ska vi gissa på? Rätt länge skulle jag tro. Chokladen kanske kan få lite trist färg om den får stå för många veckor, annars är det nog ingen bråska alls.

    Karin: Det tror jag säkert. :-)

    Emmy: Japp!

    Ansibecki: Önska, önska runt i ring. :-)

  6. Bland bakverk och kastruller on December 14, 2012 21:55

    Det är alltid en uppskattat present!!! Ser så fint ut!!

  7. Johanna on December 15, 2012 16:54

    Vilken super idé! Den snor vi :)

  8. tina on December 15, 2012 20:52

    Bland bakverk: Ätbara presenter är det bästa!

    Johanna: Ja gör det vetja!

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (required)

Email (required)

Website

Speak your mind