Lucka 4 – chokladfudge
December 4th, 2012
Vad tror ni fudge hade hetat om de haft ett namn på svenska?
Chokladfudge
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl mörk sirap
50 g smör
2 msk flytande glykos
100 g mörk choklad
Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka på svag värme till en temperatur på 120 grader (det kan ta 30-60 min). Har du ingen termometer så funkar kulprovet finfint. Rör därefter ner smör och glykos och koka ytterligare en minut. Ta kastrullen av plattan och bryt ner bitar av choklad och rör om tills de smälter. Lägg bakplåtspapper i en form (20 ggr 30 cm) och häll fudgesmeten i formen. Låt stå kallt tills fudgen stelnar. Skär i bitar. Förvaras kallt.
Publicerad i åt-godis-hållet | Comments (11)11 Responses to “Lucka 4 – chokladfudge”
Leave a Reply
Åh såå fina små paket :)
Fudge är det bästa julgodiset! Dina godbitar ser ljuvliga ut!
Åh, den ser fantastisk ut! Och så gulliga paket! Har aldrig funderat över vad den skulle heta på svenska, men “mörkola” kanske – eftersom den smälter i munnen ;-)
Åh, mums igen då! Jag måste nog ställa till med chokladbak till helgen.
Åå så goott! Chokladfudge, mumsigt värre :D
Isflingan: :-)
Helena:Lätt att göra!
Sonja: Mörkola, inte så dumt!
Camilla: Ja gör det vetja!
Matilda: :-)
Så gott, och så fins små paket! :D
Cecilia: :-)
Jag älskar fudge, och är alltid ute efter tips på hur man bäst får den där smuliga konsistensen som smälter i munen. Har aldrig provat med glykos, är det viktigt i fudge? Det låter lite giftigt ; )
Paula: Glykos är ju lite som ett flytande socker, och visst finns det ju många som med rätta anser att socker är ett gift! ;-)