Lucka 2 – Helenas chokladtryfflar

December 2nd, 2012

Den som uppfann chokladtryfflar, vad smart hon ska ha varit! Jag som kan äta obegränsat med nybakade kanelbullar är både mätt, nöjd och glad efter en liten tryffelboll. Att de sedan kan smaksättas på alla tänkbara vis gör ju inte smaken sämre. Helenas på bilden ovan gömmer en skvätt kaffe innan för kakaokostymen, en annan favorit är varianten med lingon- och rom.

Helenas chokladtryfflar
100 g mörk god choklad
1 dl vispgrädde
1 msk honung
1,5 msk espresso
1 msk smör
kakao

Koka upp grädde, honung och kaffe. Häll den varma gräddblandningen över chokladen som brutits i mindre bitar och lagts i en skål. Rör slät. Tillsätt smöret och vispa med stavmixer. Ställ i kylskåp två timmar. Ta fram och rulla små tryffelbollar i kakao.


7 Responses to “Lucka 2 – Helenas chokladtryfflar”

 1. Matilda on December 2, 2012 19:35

  Åh så kul att du även i år har en chokladkalender! :D

 2. Linda on December 2, 2012 20:40

  Det är så himla mysigt med din chokladkalender! Tryfflar är verkligen helt underbara – och mäktiga! Efter besök hos en fin vän som hade glöggfest igår har jag dock ätit praliner och tryfflar så att jag står mig minst en vecka… tror jag ;)

  Jag ser fram emot decembers resterande chokladrecept och hoppas att du har haft en trevlig helg!

 3. tina on December 3, 2012 07:40

  Matilda: Vad rolift att du tycker det! :-)

  Linda: Du menar att du står dig fram till andra advent? ;-)

 4. Camilla on December 3, 2012 22:08

  Mums! Undrar om du kommer att bli lika trött på choklad efter lucka 24, i år igen? Kan man någonsin tröttna på choklad? Jag har i och för sig inte testat det 24 dagar i rad, så jag vet inte.
  Jag inspireras av dina recept och vackra bilder!

 5. tina on December 4, 2012 19:14

  Camilla: Jo, man kan. Jag lovar. :-)

 6. Linda on December 6, 2012 21:26

  Haha, ja på tryffelfronten har jag stått mig hittills och klarar mig nog till på söndag ;) Men efter gårdagens pepparkaksbakning har jag köket fullt med burkar med pepparkakor, deg i kylen som är rullad till små bollar som ska chokladdoppas och hemgjord kakdegsglass med vaniljglass, pekannötter och små bitar pepparkaksdeg i frysen (jag och min kompis tröttnade på att kavla och började fundera på andra sätt att använda degen). Så jag stod mig inte hela veckan utan godsaker ändå – det blev visst en total pepparkaksöverdos innan mitten av veckan. Jaja, det är ju bara december en månad om året ;)

 7. tina on December 7, 2012 10:56

  Linda: Åh vilken decemberidyll med pepparkaksbak! Själv munderar jag på att bygga ett (mumin-)pepparkakshus i helgen! :-D

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (required)

Email (required)

Website

Speak your mind