Lucka 9 – ett chokladpaket!
December 9th, 2012
Vill du ha en chokladöverraskning i din brevlåda? Lämna en kommentar med ett tips på ditt bästa chokladrecept så har du chans att vinna mitt och Noas paket!
Finstilt
Kommentaren ska vara skickad innan midnatt den 9/12. Glöm inte att lämna din mailadress.
26 Responses to “Lucka 9 – ett chokladpaket!”
Leave a Reply
Så du menar att det finns nåt ännu bättre sätt att avnjuta en fin choklad än att bryta en bit i taget och låta den smälta i munnen…?
Okej, det är svårt att välja men mitt förslag är i så fall en riktigt lyxig varm choklad. Jag gör den på både kakao och några bitar finchoklad, och smaksätter med ett antal kryddor. Några förslag är vaniljpulver, kanel, ingefära, svartpeppar, chili och kardemumma, helst hela/färska som får dra i mjölken en stund. Dessutom några flingor havssalt. Söta med muscovado eller råsocker.
http://vegologi.blogspot.se/2009/12/lyxig-varm-choklad.html
Kanske lite fel säsong, men jag gjorde en riktigt god chokladglass i somras. Med mycket choklad och smaksatt med kanel, chili och rom. Mums!
Ekstas chokladtårta är min favvo! Kommer från Annas mat, en annan favorit.
En av mina favorit chokladdesserter är min chokladpannacotta med apelsin. Den är bara såå god! :) Krämig, med en söt chokladsmak. Smakar som Marabou apelsinkrokant.
Här kommer receptet:
CHOKLADPANNACOTTA MED APELSIN:
4 dl grädde
1 dl strösocker
rivet skal från en apelsin
saft från 1/2 apelsin
150 g mjölkchoklad
2 gelatinblad
Garnering:
apelsinfiléer
riven mjölkchoklad
citronmeliss
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
2. Koka upp grädde, apelsinskal- och saft.
3. Hacka chokladen och häll ner den i grädden, rör tills chokladen smält helt.
4. Tillsätt gelatinbladen (som du pressat vattnet ur) och rör till en slät blandning.
5. Häll upp i fina glas eller dessertskålar och låt stelna någon timme i kylen.
6. Garnera pannacottan före servering med apelsinfiléer, riven choklad och citronmeliss.
Ett paket med choklad,
det gör väl vem som helst glad?
På länken nedan du ett recept kan hitta
Jag hoppas du vill titta =)
http://mumseriet.blogg.se/2012/august/chokladtryffel-i-fina-askar.html#comment
Någon annan har redan börjat rimma så,
jag tänkte jag lika gärna kunde hänga på!
De där makaronerna som alla pratar om
jag har inte mycket till övers för dom!
En annan variant däremot, med kokos och choklad
det gör det här Plommonet riktigt glad!
Glad andra advent! :)
http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.se/2011/12/det-ar-lugnt-mamma-det-ar-bara-godis.html
Mitt bästa chokladrecept är det här: http://www.ica.se/recept/chokladmoussetarta-med-marang-pistaschnotter-557915/
Chokladmoussetårta från ICA. Chokladig, moussig och alldeles, alldeles underbart god!
Jag ÄLSKAR choklad. Det finns inget godare! Det kan helt enkelt aldrig bli för mycket av choklad!
Du behöver:
500 g mörk choklad (av god kvalitet)
50 g smör
2 ägg
1,5 dl råsocker
1 msk vaniljsocker (gärna hemmagjort)
1 nypa salt
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl mjöl
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och 300 g av chokladen. Vispa ihop äggen och sockersorterna. Blanda de övriga torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt även de smälta choklad- och smör blandningen. Rör till sisst ner resterade (200 g) grovt hackad choklad. Klicka ut smeten på plåtar klädda med bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 6 min. Kan ätas både kalla och ljumna. (Tinas snabbt upp om de varit i frysen)
NJUT!
Inte så söt, kanske, med definitivt värmande är denna:
http://nectarmat.com/2012/12/07/chili-deluxe/
allra godaste o även allra enklaste chokladgodiset är att smälta riktigt mörk choklad och sen blanda i nötter, torkad frukt eller musli o låta stelna. Mums :)
Mitt tips är ett recept på Saffransfudge med vit choklad från Söta saker! Har sett det cirkulera på flera bloggar nu kring jul och det är lätt att förstå varför om man smakat den!
2 1/2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
75 g vit choklad
1 kuvert saffran
Koka grädde och socker tills det klarar kulprovet, ca 15 min. Blanda ner hackad choklad och saffran, häll upp i form klädd med bakplåtspapper. Skär upp rutor i när den stelnat.
Njut!
Mörk tryffeltårta med saffran! :)
http://saralouiseschoklad.blogspot.se/2012/12/saffranstryffel.html
Jag som är vän av kardemumma älskar Camillas kladdkaka med kanel- och kardemummafudge (http://mingodasida.blogspot.se/2009/10/kladdkaka-med-kanel-kardemummafudge.html), men jag struntar i kanelstängerna och dubblar mängden kardemumma (^-^)
Den här:
http://www.glassmotglass.com/chokladsorbet/
Som en chokladtryffel som inte bara smakar ljuvligt, den liksom smälter och svalkar gommen, för att sedan glida ner i halsen! Inte mitt recept, men fy fan vad gott. Åt upp allt på en gång.
åhhh
jag gillar fudge i olika former och smaker
3 dl
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
2 msk flytande honung
100 gram choklad… testa mint, mörk eller någon rolig smakfavorit
GÖR SÅHÄR :
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt stå på medelvärme tills kolan kokat till 120 grader. Använd en stektermometer som du låter ligga i kastrullen. När termometern visar 120 grader, dra kastrullen från plattan och rör ner smör & honung. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp igen 2 minuter. Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt. Häll upp fudgen i en form ca 15*25 cm om du vill ha en högre fudge. Klä formen med bakplåtspapper. Låt svalna i rumstemperatur. Täck sedan formen och låt stå i kylskåp över natten. Skär upp i bitar.
Jag älskar detta recept från min favoritblogg Smaskens
Kladdig chokladtårtan med vit chokladtryffel
2 ägg
3 dl råsocker
2 msk äkta vaniljsocker
0,5 tsk salt
100 gr smält smör
4 msk cacao
90 gram vetemjöl (cirka 1,5 dl)
100 gram vit choklad, bruten i cirka centimeterstora bitar
1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform. Smöra pappret och formens kanter.
2. Vispa ägg, socker, vaniljpulver och salt riktigt pösigt.
3. Rör ned det smälta smöret i äggvispet.
4. Sikta över cacao och vetemjöl, och vänd ned i smeten.
5. Häll smeten i formen, och tryck ned chokladbitarna i smeten.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter.
7. Låt kakan svalna, täck över formen, och låt sedan kakan stå till sig över natten.
Gör en tryffel av 150 gram vit choklad och 0,5 dl vispgrädde. Värm grädden i en kastrull, bryt ned chokladen i grädden och blanda till en slät tryffelsmet. Låt den stelna, och bred den sedan på kakan. Förvara därefter kakan i kylskåpet till strax innan den ska serveras.
För tillfället är jag helt insnöad på chokladkladdkaka. Inte särskilt originellt men förbaskat gott. Här kommer min bästa variant gjord på rårörsocker och dinkelmjöl. Jag brukar även toppa den med rostade hasselnötter och servera kakan med vispgrädde smaksatt med vaniljpulver.
2 ägg
2dl rårörsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljpulver
100g ekologiskt smör
1 dl dinkelmjöl
1/2 tsk salt
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker tills det blir poröst. Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr. Häll ner smeten i en brödad form. Grädda i ca 20 minuter på 175°. Låt svalna. Toppa kakan med några nävar rostade och hackade hasselnötter och servera med vispad grädde smaksatt med vaniljpulver.
Glad andra advent!
Min favorit superenkel. Jag rostar valfria nötter och frön som finns hemma och smälter choklad. Sedan blandar jag chokladen och nötterna och brer ut på bakplåtspapper och strör lite flingsalt över. Sedan åker det in i kylen och stelnar och sedan bryter jag det i bitar och äter!
Choklad är ju verkligen en favorit och blir sällan fel. Men en favorit är en Chokladfudgetårta som är lika äckligt mäktig som äckligt god!!!:)
http://www.mumsfillibaba.blogspot.se/2011/11/kakan-fran-himmelriket.html
En av mina chokladfavoriter gjorde min mamma till vårt bröllop, det var vit chokladfudge med lime. Tyvärr blev de inte tillräckligt hårda i konsistensen för att kunna serveras en varm försommarafton, utan de lades in i frysen hemma istället. Och vilken tur för oss! Halvfrusna var de helt ljuvliga och det tog inte många kvällar innan de var slut. Med ett fantastiskt minne därtill dessutom! Receptet måste dock letas fram i gömmorna hos mamma.
Tack för en härlig blogg! Har precis hittat hit och är lycklig! :)
Hej!
Mitt bästa recept är chokladbräck.
Lite nyttigare godis där man slipper tillsatser och som även passar nötallergiker.
100g mörk choklad (70%)
1 dl rostade frön (ex. solroskärnor, pumpakärnor, sojabönor)
0,75 dl torkad frukt (ex. russin, aprikoser, tranbär)
Smält choklad och blanda med övriga ingredienser. Häll ut på en plåt, låt stelna och bryt i bitar. Alternativt klicka ut smeten i små “högar” och låt stelna.
Detta är mycket gott och rätt så lättgjort, helt klart något att testa om man gillar Nutella!
http://tastykitchen.com/blog/2011/12/chocolate-nutella-sea-salt-fudge/
fudge gjorde på vit choklad med krossad turkisk peppar och havssalt! gott!!
Glad andra advent!
Mitt bästa chokladrecept är en underbart saftig valnötskladdkaka som även personer med glutenintolerans, mjölkproteinallergi och laktosintolerans kan kalasa på! Den fungerar lika fantastiskt året runt och passar även i muffinsformar samt som tårtbotten. Ett kanonrecept helt enkelt =)
http://livsaptit.wordpress.com/2010/05/12/valnotskladdkaka-utan-gluten-laktos-eller-mjolkprotein/
Tack för alla finfina recept! Men vem var det egentligen som vann? http://www.pickipicki.se/2012/12/men-vem-vann-egentligen/
[...] kommer tidigt till Nectar! För ett kort tag sedan utlyste världens bästa Tina en liten tävling i sin chokladkalender. Mitt recept på chokladchili blev ett av de utvalda recepten och idag damp [...]